Warning: Declaration of APP_User_Profile::get_id() should be compatible with APP_Page_Template::get_id($template) in /home2/itpbucur/public_html/wp-content/themes/classipress1/framework/kernel/page-edit-profile.php on line 48

Warning: Declaration of cp_CategoryDropdown::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home2/itpbucur/public_html/wp-content/themes/classipress1/includes/theme-functions.php on line 1770
Verificare itp Bucuresti

Welcome, visitor! [ Register | Loginrss

Verificare itp Bucuresti

Descrierea fluxului ITP:

Prima etapa a ITP – ului  consta in identificarea vehicolului . Se verifica conformitatea datelor inscrise in CIV ( cartea de identitate ) cu datele din Talon si vehicolul prezentat la inspectie. Sunt curatate seriile de sasiu si motor si confruntate cu cele din CIV.In caz de conformitate inspectorul inregistreaza online inceperea inspectiei la RAR.

Urmeaza verificarea eficientei de franare . Eficienta de franare este raportul dintre forta de franare si greutatea autovehicolului. Forta de franare si greutatea se masoara pe fiecare axa, pentru axele care au frana de mana se executa inca o proba pentru frana de mana

Este emis un buletin de verificare

Urmatoarea etapa din cadrul ITP consa in determinarea valorii emisiilor poluante, se foloseste opacimetrul pentru disel, iar la benzina sau GPL se utilizeaza analizorul de gaze. Este emis un buletin de verificare a noxelor care trebuie sa corespunda valorilor limita din RNTR 1.

Urmeaza verificarea jocurilor din articulatiile masinii prin asezarea cu fiecare axa pe platourile culisante. Inspectorul urmareste din canalul de vizitare starea bucsilor, pivotilor, sistem de directie,   in timp ce platformele executa miscari in plan orizontal.

Este verificata starea tehnica a anvelopelor. Dimensiunea lor si coeficientul de sarcina/viteza sa fie inscrise in CIV (cartea de identificare a vehicolului).

Ultima etapa in cadrul ITP ului este verificarea instalatiei electrice. Sunt verificate farurile, sistemul de semnalizare, pozitie, lumina la numar si mers inapoi.

Daca nu sunt probleme probleme tehnice rezultate in urma verificarilor, in raportul inspectorului acesta va trece BUN TEHNIC, in cazul in care apar ceva probleme de rezolvat acestea sunt consemnate in raportul de inspectie  si se da un termen de 30 zile pentru remediere si se anunta acest lucru prin legatura online cu RAR-ul.

La revenirea in cele 30 de zile, daca se constata ca problemele tehnice consemnate in raportul de inspectii tehnice au fost remediate, se va obtine BUN TEHNIC

Daca se obtine calificativul de Bun Tehnic, inspectorul va transmite online la Registru Auto Roman o solicitare pentru obtinerea codului de finalizare a ITP-ului. Exista si situatii cand RAR cere reverificarea vehiculului de catre monitorii RAR (timp  maxim de asteptare 45 minute pana la aparitia monitorilor RAR),conform legislatiei in materie….

La final pe talonul masinii se vor inscrie urmatoarele: data pana la care este valabila starea tehnica, codul tranzactiei dat de RAR, semnatura si stampila inspectorului ITP care a efectuat inspectia.Peste aceste inscrisuri este aplicata folia de securizare.DRUM BUN SI SIGUR !

Ads